1. Kakve podatke skupljamo?
 2. Izdavačka kuća Hrvatski biblijski nakladnik za potrebe poslovanja skuplja sljedeće osobne podatke: ime i prezime, adresu i mjesto prebivališta, adresu elektronske pošte, lozinku u šifriranom obliku te ostale podatke koje korisnik unese u obrasce na web-mjestu www.hbn.hr. Izdavačka kuća Hrvatski biblijski nakladnik ne odgovara za točnost podataka koje korisnik unese.

  Izdavačka kuća Hrvatski biblijski nakladnik može na korisnikovo računalo spremiti i druge kolačiće, kao što su identifikaciju korisnika (za prepoznavanje korisnika prilikom sljedećeg posjeta) i kolačiće sistema Google Analytics (analiza posjeta web-stranici). Kolačići se pohranjuju na računalu korisnika.

 3. Način i namjena obrade osobnih podataka
 4. Korištenjem web-mjesta www.hbn.hr korisnik se slaže s trenutno važećim pravilima i općim uvjetima, objavljenima na tom mrežnom mjestu. Na tom mjestu korisnik može redovito pratiti eventualne promjene općih uvjeta i pravila te vezano s tim način i namjenu obrade prikupljenih osobnih podataka.

  Izdavačka kuća Hrvatski biblijski nakladnik kao operater podataka može ih u anonimiziranom obliku koristiti u cilju statističkih analiza. Podatke o korisnicima Izdavačka kuća Hrvatski biblijski nakladnik ni u kom slučaju neće predati neovlaštenim osobama.

 5. Registracija korisnika
 6. U web-trgovinu www.hbn.hr pojedinac se može prijaviti kao registrirani korisnik. Registrirani korisnici u postupku registracije prosljeđuju zahtijevane podatke. Svaki registrirani korisnik dobije svoje korisničko ime i lozinku, koja je tajna. Korisnik je dužan jamčiti da će svojim korisničkim imenom i lozinkom upravljati isključivo on sam, odnosno osoba koju je on ovlastio. Svaki korisnik osobno odgovara za sadržaj koji upisuje na www.hbn.hr. Konačni kupac u web-trgovini www.hbn.hr isključivo je onaj registrirani korisnik, koji kupuje robu za vlastite potrebe ili neprofitnu djelatnost. Na web-stranicama www.hbn.hr kupac je isključivo fizička osoba.

  U slučaju da se korisnik registrira, Izdavačka kuća Hrvatski biblijski nakladnik upisane će podatke do opoziva koristiti za obradu korisnikove narudžbe. Izdavačka kuća Hrvatski biblijski nakladnik podatke čuva do opoziva ili odjave sukladno hrvatskom zakonodavstvu. Korisnik se može bilo kada pismeno odjaviti mailom poslanim na biblija@hbn.hr. U slučaju da korisnik želi izbrisati korisnički račun, e-obavijest mora sadržavati sljedeće podatke: naslov poruke treba biti Ukidanje korisničkog računa; u sadržaju narudžbe mora biti navedeno ime i prezime korisnika, adresa i elektronska adresa na koju se korisnik registrirao; poruka mora biti poslana s elektronske adrese s koje se korisnik prijavio kao registrirani član.

 7. Kontaktni obrasci i posredovanje e-poruka
 8. Korisnik može specifična pitanja Izdavačkoj kući Hrvatski biblijski nakladnik postaviti i posredstvom kontaktnih obrazaca ili e-adresa objavljenih na web-stranici i na taj način operateru povjeriti navedene podatke. Oni će se koristiti za rješavanje korisnikovih pitanja. E-adrese navedene na web-stranici nisu osobne, nego poslovne e-adrese. Dakle, nisu vezane uz jednu fizičku osobu nego podatke posredovane na taj način mogu obrađivati različite osobe – u cilju brzog i učinkovitog rješavanja korisnikova pitanja. Slanjem e-poruke putem web-obrasca ili na adrese navedene na tom web-mjestu, korisnik se slaže s općim uvjetima korištenja web-mjesta www.hbn.hr.

 9. Prava korisnika
 10. Korisnik bilo kada može zamoliti za upoznavanje s osobnim podacima koje operater obrađuje, njihovo ograničavanje, brisanje, ispravljanje ili prijenos podataka. Bilo kakva pitanja u vezi čuvanja osobnih podataka na web-stranici www.hbn.hr može adresirati i na elektronsku adresu biblija@hbn.hr.

 11. Kako osiguravamo sigurnost podataka
 12. Podaci koje korisnik posreduje preko obrazaca na stranicama www.hbn.hr ili nekako drugačije (e-porukom, telefonom i dr.), povjerljivi su i obrađuju se u skladu s važećim hrvatskim zakonodavstvom. Osobne će podatke Izdavačka kuća Hrvatski biblijski nakladnik čuvati te će sprječavati njihovu zloupotrebu. Osobni će se podaci koristiti samo za namjene za koje je korisnik dao svoju suglasnost. Pristup osobnim podacima imaju samo osobe koje je Izdavačka kuća Hrvatski biblijski nakladnik korisničkim imenom i lozinkom za to ovlastila (zaposleni, ugovoreni partneri). Za čuvanje osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik, koji se mora pobrinuti za čuvanje svojega korisničkog imena i lozinke.

  Izdavačka kuća Hrvatski biblijski nakladnik za prijenos svih osobnih podataka korisnika koristi tehnologiju SSL, koja vodi računa o kodiranju svih informacija poslanih narudžbom.

 13. Posredovanje podataka ovlaštenim partnerima
 14. Podaci koje korisnik povjeri operateru povjerljivi su. Izdavačka kuća Hrvatski biblijski nakladnik ne posreduje ih neovlaštenim trećim osobama. Osobne podatke može posredovati povjerenja vrijednim partnerima ili po zakonskoj dužnosti, sukladno s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Podaci mogu biti posredovani:

  • društvima za obradu podataka i informacijske usluge koja osiguravaju neometan rad web-stranice i njezina poboljšanja (gostovanje na serveru, marketing e-poštom…)
  • tvrtkama koja osiguravaju neometan proces kupnje (Paypal, dostavne službe itd.), no samo u mjeri koja je nužna za uspješnu isporuku narudžbe
  • ovlaštenim ustanovama ako tako nalaže zakon (sud itd.).

  Svi partneri koji imaju pristup osobnim podacima obavezani su brižno postupati s njima u skladu s europskim zakonodavstvom.

 15. Odobrenje
 16. Korištenjem web-stranice www.hbn.hr korisnik se slaže s općim uvjetima korištenja objavljenima na toj web-stranici. Na toj web-stranici korisnik može redovito pratiti eventualne promjene općih uvjeta te posljedično način i namjenu obrade prikupljenih osobnih podataka.

  Operater osobnih podataka je: Izdavačka kuća Hrvatski biblijski nakladnik Eventualna pitanja o privatnosti i obradi osobnih podataka možete poslati na biblija@hbn.hr